Een vrouw die een baan bij een supermarkt en een halverwege huis had, noteerde creditcardgegevens van klanten bij NTUC FairPrice, creëerde een EZ-Link mobiel account met gegevens van een inwoner van een halverwege huis en combineerde de twee om S $ 41.330 aan ongeautoriseerde waarde te maken EZ-Link-herladingen.

 

Voor een lijst met computercriminaliteit werd Kas Qiu Caiying dinsdag (21 juli) veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf.

 

De 30-jarige vrouw, die een voormalig gevangenisfunctionaris was, pleitte schuldig aan 11 aanklachten op grond van de Computer Misuse Act, met nog eens 24 aanklachten in aanmerking.

 

De rechtbank hoorde dat Qiu van januari 2018 tot augustus 2018 werkte als kassamedewerker bij NTUC FairPrice in Block 570B Woodlands Avenue 1.

 

In juli 2018 begon ze creditcard- en bankpasgegevens op te nemen van klanten die haar kaarten voor betaling overhandigden. debetkaart aanvragen online.

 

Ze noteerde kaartgegevens zoals vervaldata en CVV-nummers op een plastic zak van NTUC en bracht ze na het werk over naar een notitieboek.

 

Terwijl hij nog steeds als kassamedewerker werkte, nam hij vanaf april 2018 een andere baan op als operations executive bij Selarang Halfway House, dat ondersteuning biedt aan ex-gedetineerden. mastercard aanvragen online is makkelijk.

 

In augustus 2018 heeft ze met een computerterminal het NRIC-nummer en de naam van een bewoner in het tussenhuis opgehaald en deze gegevens gebruikt om een ​​EZ-Link-gebruikersaccount voor mobiele applicaties te maken onder de naam van het tussenhuis.

 

In de volgende vier maanden tot december 2018 gebruikte Qiu de gegevens van 34 creditcards en betaalpassen die ze had gekopieerd van haar cashieringopdracht om 1.011 EZ-Link-herlaadtransacties te doen ter waarde van S $ 41.220.

 

Ze toetste de creditcard- en bankpasgegevens in op de EZ-Link-account en voerde verschillende herlaadtransacties uit met bedragen variërend van S $ 10 tot S $ 100 tot verschillende EZ-Link-kaarten die ze had.

 

In totaal heeft ze 1011 dergelijke herlaadtransacties uitgevoerd naar meer dan 500 EZ-Link-kaarten zonder toestemming van een van de creditcardhouders.

 

Vervolgens bracht ze de bijgevulde EZ-Link-kaarten naar verschillende MRT-stations om geld terug te krijgen. Zodra ze het geld had ontvangen, gooide ze de EZ-Link-kaarten weg en stortte het geld op haar bankrekening.

 

OCBC Bank ving de misdaad op nadat ze meerdere meldingen van de kaarthouders had ontvangen over ongeoorloofde transacties naar EZ-Link-aanvragen en een politierapport had ingediend.

 

Qiu werd gearresteerd en betaalde ongeveer S $ 9.100 gedeeltelijk terug, en stemde ermee in dat het resterende saldo van ongeveer S $ 30.500 op haar bankrekening zou worden gebruikt voor restitutie.

 

Plaatsvervangend officier van justitie Ben Mathias Tan vroeg om een ​​gevangenisstraf van acht maanden, en wees op het “aanzienlijke niveau van voorbedachte rade en planning” in de zaak.

 

Qiu “noteerde nauwkeurig de creditcardgegevens van nietsvermoedende NTUC-klanten op een plastic zak”, gooide de plastic zak weg toen ze de informatie naar een notitieboek had overgebracht en verkreeg de gegevens van de inwonende inwoner om de EZ-Link-gebruiker te creëren account.

 

Advocaten Josephus Tan en Cory Wong van Invictus Law vroegen in plaats daarvan om een ​​gevangenisstraf van niet meer dan vijf tot zes maanden en zeiden dat een groot deel van het geld is teruggevorderd.

 

Qiu werkte vier jaar als gevangenisfunctionaris, worstelde in zijn werk en nam verschillende anderen op voordat hij als operationeel directeur naar de halverwege het huis ging.

 

Ze was jaloers op de “financiële vrijheid” van haar collega’s, van wie velen gepensioneerde gevangenisbewakers waren die waren ingehuurd vanwege hun ervaring met revalidatie.

 

Ze ‘vond het’ oneerlijk ‘dat ze alleen rondkwam met haar salaris, hoewel ze haar best deed’, zei Tan.

 

Qiu vertelde een psychiater dat ze bij haar arrestatie ‘spijt had van haar gedrag’ en zei dat het niet bij haar past en dat ze ‘dom’ had gehandeld.

 

‘Ze voelde zich ook depressief toen ze nadacht over de gevolgen van deze vermeende strafbare feiten, aangezien ze voorheen als gevangenisbewaker werkte’, aldus het door de verdediging ingediende psychiatrische rapport.

 

Voor elke telling van ongeoorloofde toegang tot computermateriaal had Qiu tot twee jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal S $ 5.000 of beide kunnen opsluiten.