Een aanvullende ziektekostenverzekering is noodzakelijk om mensen zich gezondheidszorg te kunnen veroorloven. Sommige mensen weten echter niets van een ziektekostenverzekering, wat tot problemen kan leiden wanneer ze met een verzekeringsagent over hun polis onderhandelen. Het is mogelijk dat ze hun gezondheid en financiën in gevaar brengen en dat ze niet de juiste arts vinden in een deelnemend gezondheidsnetwerk.

Mensen hoeven geen onderzoek te doen naar de ziektekostenverzekering op het moment dat ze hun eerste offerte van een agent ontvangen. In plaats daarvan moeten consumenten de juiste vragen stellen over hun verzekeringsdekking en deze richtlijnen volgen om de beste dekking en service van verzekeringsagenten te krijgen.

Ken het verschil tussen Indemnity Care en Managed Care

Indemnity Care stelt patiënten in staat om hun eigen ziekenhuis, arts en andere zorgverleners en diensten te selecteren. Bij indemniteitszorg worden patiënten vergoed tot een percentage of maximaal bedrag aan medische kosten. Als je kiest voor een zorgverzekering met cadeau moet je altijd op de dekking blijven letten!

De beheerde zorg stelt verzekeringsmaatschappijen echter in staat om artsen, ziekenhuizen en zorgverleners en diensten aan patiënten te regelen. Dit wordt meestal georganiseerd op basis van drie plannen die de patiënt zelf kiest:

” Organisatie voor Gezondheidsonderhoud (HMO)
” Preferred Provider Organization (PPO)
” Servicepunt (POS)

Weet wat de Verzekeraar verantwoordelijk is voor het betalen.

Er zijn vier grote onkostenverzekeraars die dekking bieden:

” Dokterskostenverzekering – dekt de kosten van dokters- of ziekenhuisbezoeken.
” Ziekenhuiskostenverzekering – dekt de kosten van een ziekenhuisopname.
” Chirurgische kostenverzekering – dekt de kosten van een operatie.
” Grote Medische Verzekering – Beschermt verliezen tegen ernstig letsel of grote ziekte.

Als onderdeel van de polis zijn de patiënten verantwoordelijk voor:

” Aftrekbaar – De kosten die een patiënt na de dienst betaalt voordat de verzekeringsmaatschappij betaalt. Hogere eigen risico’s betekenen lagere premies en omgekeerd.
” Medebetaling – De kosten die nodig zijn bij bezoeken aan een arts of zorgverlener
” Medeverzekering – Het percentage van een medische rekening dat de patiënt moet betalen na het geldende eigen risico.

Consumenten moeten weten dat verzekeringsagenten aanvullende ziektekostenverzekeringen moeten voorstellen. Deze soorten uitkeringen omvatten een verzekering voor het volgende:

” Prescriptieve geneesmiddelen
” Kraamzorg
” Geestelijke gezondheid
” Visie
” Tandheelkundige
” Preventieve zorg

Meer advies over de ziektekostenverzekering

Consumenten moeten deze gids volgen voor een betere zorgverzekering en bij het vinden van de juiste zorgverzekeraar. Normaal gesproken zouden verzekeringsmaatschappijen hen meer moeten kunnen vertellen dan wat er in deze gids staat. Het is echter een goed idee voor consumenten om bij verschillende verzekeringsmaatschappijen te winkelen voor de beste dekking tegen betaalbare tarieven. Toch kan een ziektekostenverzekeraar hen verder helpen als ze dat vragen.