RIJ-tests zullen deze maand opnieuw beginnen in Schotland, waarbij aspirant-automobilisten vanaf maandag een slot kunnen boeken.

 

De Driver and Vehicle Standards Agency heeft bevestigd dat Scots vanaf 14 september opnieuw getest kunnen worden.

 

Rijtests, zoals zoveel van het leven, werden in maart gestopt toen lockdown-beperkingen werden ingevoerd.

 

Theorietoetsen keerden op 22 juli terug in Schotland en de lessen begonnen op 24 augustus opnieuw, samen met een hele reeks andere activiteiten naarmate de maatregelen werden versoepeld.

 

De DVSA laat potentiƫle coureurs vanaf een week op maandag weer op de teststoel zitten.

 

Alle kandidaten die hun test willen boeken, kunnen dit vanaf aanstaande maandag – 7 september – doen, maar het kan lang wachten op hen.

 

Kandidaten en examinatoren dragen maskers tijdens de tests

Iedereen bij wie een test tijdens de pandemie is afgelast, krijgt voorrang – en wordt gecontacteerd door de DVSA.

 

Ze zouden een e-mail van de DVSA moeten ontvangen waarin ze hen de opdracht geven om opnieuw in te delen – maar er is geen datum vastgesteld waarop de Schotten een bericht zullen ontvangen door de rijautoriteit.

 


En toen het boekingssysteem openging voor kandidaten uit Engeland en Wales – die momenteel hun examens mogen afleggen – crashte het twee keer.

 

Het systeem is nu offline gehaald vanwege de overweldigende vraag en het gebrek aan beschikbare slots. Het keert terug op 7 september.

 

Wat je wel en niet kunt doen in Greater Glasgow, nu de nieuwe lockdown-beperkingen VANDAAG beginnen

Kandidaten van wie het theorie-examen tijdens lockdown is verlopen, moeten opnieuw afleggen en opnieuw slagen voordat ze hun rijexamen kunnen afleggen.

 

Er is nu een reeks nieuwe voorschriften van kracht om aspirant-chauffeurs en examinatoren te beschermen.

 

Iedereen die wordt getest, moet een gezichtsbedekking of masker dragen, tenzij ze een redelijk excuus hebben, zoals een fysieke of mentale ziekte of een beperking die betekent dat ze er geen kunnen dragen. Examinatoren dragen ook gezichtsbedekking.

 

Het dragen van een bril wordt niet aangemerkt als een legitieme reden om geen masker te dragen.

 

Alle kandidaten die vrijgesteld zijn van het dragen van een masker, moeten dit aangeven bij het boeken van hun test.

 

Als tijdens de test de gezichtsbedekking van de bestuurder een probleem wordt, zal de onderzoeker hem vragen om te stoppen zodat hij zijn masker kan afstellen voordat hij de test hervat.

 

Auto’s moeten voor elke test grondig van binnen worden schoongemaakt, waarbij examinatoren alles wat ze aanraken afvegen.

 

Kandidaten mogen niet meer dan vijf minuten voor hun slot arriveren en de wachtkamers van het testcentrum zijn gesloten, maar toiletten zijn op aanvraag beschikbaar. online gratis theorie examen oefenen kan makkelijker.

 

 

Iedereen die symptomen van het coronavirus heeft, of samenwoont met iemand die dat wel doet, of is benaderd door Test and Protect en is verteld zich te isoleren, mag niet op de proef worden gesteld. gevaarherkenning gratis oefenen voor beter resultaat.

 

Ze kunnen hun afspraak kosteloos herschikken als ze zichzelf isoleren, ook op korte termijn